محل تبلیغات شما

فکر احداث قبرستان در خارج شهریک فکر شیطانی وباطل است و با آموزه ها و سبک زندگی دینی و قرآنی سازگار نیست.

 در آیه 26 سوره ص کلید اصلی انحرافات مختلف درجامعه و انسان را یک چیز معرفی می کند : إِنَّالَّذِینَ یَضِلُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللّهِ لَهُمْ عَذابٌ شَدِیدٌ بِما نَسُوایَوْمَ الْحِسابِ. کسانى که از راه خدا گمراه شوند، عذاب شدیدى بهخاطر فراموش کردن روز حساب دارند!

 ایمان به معاد کافى نیست، باید انسان یاد معاد باشد. (در مورد بعضىافراد قرآن مى ‏فرماید: لا یؤمن بیوم الحساب» ایمان به معاد ندارد ولى در این آیهمى‏ خوانیم: ایمان هست ولى معاد را فراموش مى‏ کند. نسوا یومالحساب» استاد قرائتی.

 در تاریخ نقل شده که یکی از انبیای الهی به شهریرسید و دید که مغازه های شهر باز است و کسی در آن نیست و حتی در گنجینه و دخل آنها باز است  و هر کس چیزی می خواهد می بردو پول آن را خود می پردازد.

 سوال کرد که چگونه  چنین چیزی ممکن است و اینقدر اعتماد و امنیتوجود دارد؟ مردم به او چنین پاسخ دادند که: در این شهر مردم اموات خود را در حیاطخانه هایشان دفن می کنند و هر کسی صبح موقع خروج از خانه و موقع برگشتن با دیدنقبور گذشتگان و نزدیکانش به یاد مرگ و حساب و کتاب آخرت می افتد و این ذکر مداممرگ و فانی بودن دنیا، آن ها را از خیانت و ی ایمن کرده است.

 به بیان مفسرین حد اقل یک چهارم آیات قرآن درموضوع معاد و قیامت است. و سرچشمه اصلی گناه و فساد را ایمان نداشتن به معاد  و فراموشی مرگ عنوان می کند. از تکاثر و کمفروشی تا قتل و غیره.

 در سرتاسر نهج البلاغه به عنوان تفسیر قرآن کریم، هشدار و انذار امیر المومنین علی علیه السلام در مورد مرگ و معاد فراوان است.همچنین در سایر کتب و منابع روایی از معصومین علیهم السلام در باره این حقیقتنزدیک و تاثیر ذکر و یاد مرک و رفتن به زیارت اهل قبور باب های مختلف و مفصلی وجوددارد.

 بنابراین جایگاه مرگ و قبرستان یکی از شقوق مهمسبک زندگی انسان دین مدار است.

 

با این مقدمه می خواهم به این نکته اشاره کنم کهجامعه سازی دینی وما باید بر اساس این اعتقادات و آموزه ها شکل بگیرد. و قبرستانیکی از بخش های جامعه است که باید در متن جامعه باشد و در نرم افزار طراحی جامعهدینی باید  به عنوان یکی از مکان های اصلی  منطبق با دستورات و سفارش های دین و سبک زندگیمسلمان طراحی شود و قبرستان به صورت زنده و نمایان در جامعه دیده شود و حیات داشدهباشد. نه به عنوان یک بخش زاید و حاشیه ای.

 

و نکته نهایی و تذکر اصلی اینکه انسان مسلمان درجامعه دینی و مسئول دین مدار باید مراقب فراموش کردن قبرستان با به حاشیه بردن آنبه فاصله ای دور از شهر باشد. اتفاقی که متاسفانه در کلان شهر های ما بروز کردهاست و دور نیست زمانی که این سوغات و ثمره تفکر لیبرالی و سکولاری دامن شهر ما راهم بگیرد.باید هشیار بود.

محسن چتری 7 فروردین 99

شب یلدای غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه

سرود در رثای سردار مدافع حرم شهید مصطفی زاهدی 3

سرود در رثای سردار مدافع حرم شهید مصطفی زاهدی 2

جامعه ,های ,معاد ,قبرستان ,شهر ,دینی ,است و ,مرگ و ,یکی از ,در جامعه ,و قبرستان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مهندس مهدی مودی(حسن زاده):کاش نقش دلم نقشه ی قرآن باشد فروشگاه ساعت مچی مردانه مارک دار Jason's blog اخبار پروژه کریمه اهل بیت سلام الله علیها کتابچه ها وبلاگ شخصی علیرضا هزاره bunbovicen گروه انیمیشن سازی فدك پرشین تکست دستگاه سنگبری قابل حمل